torsdag 23 februari 2017

Sista kvällen i HongKong

Nu är vi på flygplatsen i HongKong. Incheckade och med boardingkort och pass i säkert förvar har vi intagit frukost och väntar nu på få att få gå ombord.

 
 Vi mötte upp Bosco efter hans jobbat klart och gick till matmarknaden på Temple Street. Här kan man köpa alla möjliga små prylar och leksaker, väskor, skor och mobiltillbehör. Jag nöjd med med en bagagetag.
Vi åt middag på Spicy crab som ligger i början av Temple Street. Borden täcker hela gatan och restaurangenskök och ännu fler bord ligger i två byggnader bakom oss.
Vi åt bland annat friterade räkor, inte som de en får hemma utan ganska hårt friterade och man äter dem med skal och allt. Vi åt också knivmusslor, de var supergoda, grönsaker wokade med fermenteras tofu och Billy fish - en liten fisk som en äter med ben och som serverade med glasnudlar och mycket vitlök. Allt var jättegott med fisken med benen var inte kvällens favorit.

 
Bosco jobbar för MTR och på hemvägen och på hemvägen passade vi på att utnyttja hans arbetsförmåner, att tex komma in på personaltoaletterna på tunnelbanestationen. Vi åkte också första klass på en av tunnelbanorna, det kostar lite extra men helt klart värt...
På bilden är vi på kvällens sista station. Kvinnan på bilden har en skylt som visar att kommande tåg har 4 vagnar, då ska en stå på specifika områden på stationen. Har tåget 8 vagnar kan en stå längs hela stationen.

Nu är vi incheckade och åker till Nanjing om timma, då börjar allvaret! Uppsatsen hägrar och jag är mer nervös för den än för själva grejen att vara borta i fyra månader. Men vi har varandra så allt kommer säkert att gå galant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg