måndag 27 februari 2017

Naming Temple

 Här kommer några fler bilder ifrån Niming Temple som vi besökte igår.
 
 Jag har tyvärr inte kunnat hitta Niming i min guidebok och inte heller kunnat hitta något direkt på internet så därför vet jag inte så mycket om templets historia utan kan bara berätta det jag upplevt när vi var där.
Tempelområdet är stort och beläget på en sluttning, längst upp ståtar ett flera våningar högt torn.
På vägen upp går en förbi många mindre hus med delvis öppna väggar, där inne fanns statyer/altare av bland annat buddah och andra viktiga figurer. Det verkar vara vanligt med avbilder av stolta krigare från förr som gjorde goda handlingar.
Alla de små hängena bakom mig kunde en köpa på tempelområdet, sen hängdes de upp på olika platser på området. Från tidigare erfarenhet representerar de troligen en önskan om lycka och välgång.

Tre stycken rökelsepinnar ingick i entrépriset och de skulle tändas på den näst högsta nivån. De fanns flera bord och hyllor med levande ljus, bland annat de stora lotusformade ljusen som syns på bilden, där en tände sina rökelsepinnar.

Sedan bad besökarna böner och vända sig i alla fyra väderstrecken, när detta var klart lades rökelsepinnarna i detta enorma låga och breda fat med kinesiska inskriptioner. Luften var helt tjock av rökelserök på denna nivån.

I flera av de mindre tempelbyggnadens hängde taket fullt av lotusblommor där de hängde små lappar, troligen med önskan om lycka och välgång.

Uppe på den översta nivån, där var det stora fönster med utsikt över Xuanwu sjön, blåste det in och fick alla små bönelapparna att rassla i rummet. 

Vi har varit i flera buddhistiska tempel under vår resa och fler kommer det säkert att bli. Alla har varit väldigt vackra och haft sin speciella grej, som lotusblommorna i Niming Temple och vinsnurrorna i Che Kung Temple. Konfucius templet är nog näst på tur och det ska vara extra vackert på kvällen med mycket belysning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg