tisdag 21 februari 2017

Frukost på kantonesiska

Idag har vi ätit frukost med Boscos mamma och hennes väninna.
De ansträngde sig till det yttersta för att beställa in köttfria rätter men såklart hade det smugit sig in lite kött i något som liknande ugnspannkaka gjord på rismjöl.

 
Dagens favoriter blev en slags nudel som var som en lasagnplatta som var kokt, sen rullad och stekt och fylld med lite salladslök, en ångad bladgrönsak som påminde om sparris i smaken och en ångad bulle som var fylld med en slags söt kräm. Tekopparna fylldes även idag på så fort en tog minsta lilla klunk.

 
Vi gick på promenad med Boscos mamma längs floden i en park dit hon brukar gå och träna på morgonen. Man ser väldigt många, framför allt äldre, som står och tränar på så kallad "Fitness center for elderly",  vad vi i Sverige brukar kalla utegym.

 
Det här är en gång med Sjösten lagda på högkant som man gå över i strumplästen eller i tunna skor. Vi förstod inte helt syftet men kanske är det en typ av akupressur eller övning inför att barnen börjar sprida legobitar över hela hemmet. Det fanns en skylt med en mängd regler om vad en fick göra och inte göra, en skulle till exempel inte gå på den om en var gravid och om en var nybörjare skulle man gå i max 5 minuter sen vila. För mig räckte en betydligt kortare stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg