onsdag 22 februari 2017

Rulltrappornas stad

Idag mötte min vän Sing upp oss på hotellet för att vara vårt resesällskap och guide för dagen. Sing och jag träffades när vi båda volontärarbetade på SriLanka 2012-2013.

 
Vi besökte Che Kung Temple som ligger bara en station ifrån där vi bor. De stora vindsnurrorna, bakom oss, sätter en upp för att få lycka, när det blåser och de snurrar kommer det lycka och välgång till en.

 
Luften var tjock av röken av de många rökelsepinnar som besökarna köper och sätter upp. Den höga rökelsen längst bak i bilden var tjocka som en flaggstång och över 2 meter långa. All rökelse, offergåvor i form av bland annat frukt, olja, blommor och hela spädgrisar har tempelbesökarna antingen med sig eller köper utanför eller inne på tempelområdet.

 
 Sen tog vi femtioelva olika tunnelbanor och tåg in till Central där vi tog 20 stycken (fakta inte fiktion) utomhusrulltrappor upp till toppen. Denna delen av staden som ligger på HongKong ön är byggd upp på ett berg. Tillbaka ner tog vi trapporna, 800 höjdmeter.


Sing har sett till att vi hållt oss mätta och vi började dagen med Bubble tea som från början är från Taiwan. Det är smaksatt te med mjölk och små gelekulor i som inte smakar så mycket och har ungefär samma konsistens som gelebjörnar - vi var positivt överraskade.  Vi provade också egg tart som är en slags tjock äggkräm i en smördegsform som äts varm, vanligtvis runt 14-15 tiden på dagen. Det sista vi provade var matcha glass och en slags japansk kaka som påminde om två ihopsatta amerikanska pannkakor med kräm i, väldigt gott!

Det är bra fantastiskt att ha vänner på det här sättet som inte vill annat än visa sin stad på det mest maxade sättet. Vi hade förmodligen inte hunnit uppleva ens hälften på egen hand. 

2 kommentarer:

  1. Så roligt att få följa med på din resa, så otroligt mycket du hunnit med redan, trots att resan precis startat. Skall bli kul att följa dina öden och äventyr, lite avis blir jag, misstänker att din praktik där blir roligare än de flestas slutpraktiker (för visst är det genom skolan du åker?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag åker med skolan! Men vi går T5 nu så vi skriver C-uppsats och har internationell praktik som vår valfria kurs. Det kommer nog bli spännande med praktiken för ingen pratar engelska typ, he he he.... :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg