fredag 24 februari 2017

Sista bilderna från HongKong

 Några sista bilder från HongKong!

 De tusen buddhornas tempel. 
Denna staty har gett templet sitt namn då den ska ha tusen armar.

Rökelse på samma tempelområde. Alla som kommer till templet för att be köper stora buntar rökelse som placeras i rökelsekar runt om på tempelområdet.

Boscos fantastiska mamma som inte kan engelska men som inte heller hade kunnat vara med välkomnande. Det var riktigt fint att få spendera en förmiddag med henne. Här är vi i en park dit hon burkar gå på morgonen och träna. 
HongKong är väldigt grönt, både i form av många små parker och planteringar i de mer tätbebyggda områdena. Men de olika stadsdelarna omges också av berg som är täckta med skog. Jag trodde att HongKong var 100% storstad men det finns massor av natur att upptäcka ifall en åker hit på semester!

Utsikten från Victoria Peak, HongKongs högsta punkt.

 Det mest fantastiska med dagarna i HongKong var ändå att träffa Bosco igen.
Vi lärde känna varandra på ett Lions Youth Camp i Istanbul för 11 år sedan och sen dess har han hunnit besöka mig två gånger i Sverige, jag honom en gång i London när han jobbade där och så nu i HongKong. Mina vänner är hans vänner och han har tagit hand om oss på allra bästa sätt.
  En så kallad Wet Market som vi besökte första dagen. Först trodde vi att det var just den här marknaden som hette Wet Market men det är ett uttryck för vad vi hemma kanske skulle kalla Saluhall. Vissa Wet Market är under tak, som en saluhall, andra är en öppen gatumarknad. Det går att köpa allt ifrån en mängd olika bladgrönsaker och frukt, hönsfötter och grishuvudshud till grodor (som är levande men som flås och tas ur ifall en köper dem) till en uppsjö levande fiskar.

 
 Det är inte bara maten som är annorlunda i HongKong - efterrätterna är också väldigt annorluna, men de flesta vi har provat har varit riktigt goda. Den godaste vi åt var en ångad bulle men en söt fyllning gjord på grädde och socker. Den på bilden är en sticky rice pudding som serverades varm toppad med med choklad, hackade jordnötter och cornflakes, den var också riktigt god!

Det är också fint att dela upplevelsen med någon som Lisa, en äkta partner in crime!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg