fredag 24 februari 2017

För gammal iPhone och mycket kött i Nanjing

Igår kom vi fram till Nanjing i Kina, det är alltså här vi ska vara och skriva vår C-uppsats och sen ha praktik under de kommande månaderna. 

Efter att ha åkt runt själva i HongKong så vågade vi ta tunnelbanan till Universitet - vår kontakt här var väldigt imponerad över detta. Det var såklart inte helt lätt eftersom vi inte visste vad stationen hette så först skulle vi ta reda på det - det kan tyckas oförberett men vi hade först planerat att ta taxi och då hade vi adressen till skolan på kantonesiska. Den adressen kom ändå till användning för att få hjälp med vilken station vi skulle till när vi till sist hitta någon med lite engelskakunskaper.
Vi fick också hjälp att köpa biljett av några yngre killar som dessutom betalde våra biljetter, ca 14 kr för två biljetter, för vi hade alldeles för stora valörer för att stoppa i biljettmaskinen.

Tunnelbanan var jättefin och fräsch och stationerna stod på både kantonesiska och engelska och utropen var också på båda språken. 

Igår fick vi hjälp av Summer som är en graduate student på Universitet och idag har vi träffat vår supervisor Liunar och en dekanus och fått hjälp med en del praktiska saker. På måndag är planen att vi ska börja med vår enkätstudie. Dekanen konstaterade också att min iPhone var alldeles för gammal och att jag borde köpa en ny, jag har en femma som fungerar utmärkt men det var visst inte helt okej...

Det är inte så lätt med maten här för två vegetarianer här i Nanjing, det är kött i stort sett i allt och de tycker att en är EXTREMT konstig som inte äter kött. När de förstått att vi verkligen inte äter något kött så konstaterar de att vi är ju väldigt smala och det är nyttigt att äta kött. Det här med att vi kanske gör det för djurens skull och inte för vår hälsas skull skulle nog inte gå att förklara. Men det finns ändå köttfria alternativ i skolans kantin, problemet är bara att klura vilka. Vi anses behöva lära oss kinesiska så vi får väl se hur det blir med det. När vi försökte upprepa några ord för Summer igår så skrattade hon bara, vårt uttal är förmodligen helt värdelöst. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg