torsdag 1 juni 2017

Tokyo

 Vi har haft en första njutningsbar dag i Tokyo, Lisas min på bilden här ovan tycker jag säger precis hur njutningsbar den var. Vi kom iväg i god tid med taxi till flygplatsen och resan gick precis så smidigt som en önskar när en ska ut på äventyr. När vi satt på tåget från Narita till Nippori och hade spenderat ca 1,5 i Tokyo började vi båda två redan fundera på när vi skulle kunna åka hit nästa gång.

 
 Vi bor med Air bnb även denna gången i ett område som heter Adachi. Det är ett jättefint hus, byggt 2016, med en massa spexig digital utrustning och ca 30 sekunders promenad från Nippori toneri liner. När vi installerat oss på rummet begav vi oss på sushijakt. Eftersom vi inte ätit på ganska många timmar ville vi hitta något snabbt och nära och promenerade ner längs gatan när vi bor. Vi dök på en restaurang ganska snabbt, men istället för "vanliga" sushi blev den en poké. En skål med sushiris, dvs ris som är smaksatt med risvinäger och socker, toppad strimlad omelett, strimlad räka, rå lax och tonfik och vattenkrasse. Till det wasabi, soya och inlagd ingefära. Det var så gott!

 
 Sen åkte vi till Asakusa och gick till Kaminarimonporten, som syns i bakgrunden med den jättestora rispapperslyktan. Genast stötte vi på några kimonoklädda tjejer som jag gärna fick ta bild tillsammas med. Efter det gick jag och köpte mig en egen yukuta, en sommarkimono i bomull.

Lisa tar en kik i kartboken framför Sensoji templet, vi har fått låna en Tokyo-atlas av SuperLena som har bott i Tokyo i 4,5 år.

Dagens bästa var ändå de kimonoklädda sumobrottarna, killen till höger var komplett med en kaka i handen. Älskar hur nöjda de ser ut. Det var en artig huggsexa om att få ta kort med dem.

Första dagens upplevelse kan sammanfattas med den här bilden - allt är väldigt fint och gulligt, det är lite som att vara i en stad där det inte finns några vuxna, bilarna och gatorna ser ut att höra hemma på legoland, ljuden från övergångsställena får en att känna sig som att en är i ett Supermario TV-spel och alla är så trevlig och artiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg