söndag 4 juni 2017

Kattcafé i Shinjuku

Hela onsdagen var vi i och runt om i Shinjuku och uppfyllde ett av vår drömresas drömaktiviteter, nämligen att gå på kattcafé!

 Vi gick på Cat Café Calico på Yasukuni-dori. 
Det är bara en viss mängd människor som får vara inne hos katterna åt gången så när vi kom dit fick vi skriva upp oss på en tid, 40 min senare, då vi fick komma tillbaka.
Väl där får en byta om från skor till rentvättade tofflor, på grund av Japan = tofflornas land och håller också rent på golvet och är hygieniskt för katterna. Sen fick en tvätta händerna och sprita dem innan vi fick gå in till katterna.

 Det var väldigt lugn och mysig stämning där inne och det fanns så många fina katter. Många raskatter med särpräglade utseende, små katter och stora katter, långhåriga och korthåriga. Katten på bilden har en röd scarfs, vilket betydde att den inte fick matas. 
En fick inte plocka upp eller bära katterna, men om de kom och la sig sjävmant i ens knä så var det såklart okej.

 Det var matdags när vi kom så alla katter var fullt upptagna med att äta, eller bli matade bit för bit av andra besökare, efteråt verkade alla bli trötta och väldigt gossugna. På klätterträdet låg det en katt på varje nivå och jag stod och klappade två katter samtidigt, hur mysigt som helst.

En presentation av några av Calico's katter.
Det kostade 1200 yen, ca 96 kr, för 90 minuter, vilket var kortaste tiden. Om en stannar längre betalade man 150 yen för varje påbörjad 10 minuter, men en kunde också boka en längre tid från början och det blev billigare än att stanna kvar längre utan att ha tiden bokad. 

Jag tycker helt klart att det var en värd upplevelse, katterna verkade må väldigt bra. Det fanns många regler och instruktioner hur en skulle bete sig för att en själv och katterna skulle få en bra upplevelse.

2 kommentarer:

  1. Åh äkta mysigt!!! Mvh kattlös kattmänniska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en dröm! Är tyvärr också kattlös, min katti bor hos mina föräldrar och eftersom min sambo är allergisk (men inte riktigt vill erkänna det) så lär vi inte kunna ha någon heller :(

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg