söndag 4 juni 2017

Shinjuku och Shinjuku-gyoen parken

 Vi hade en riktigt lång dag i Shinjuku och var iväg från nio på morgonen till tolv på kvällen, det vill säga i alldeles lagom tid för att hinna hem innan tunnelbanan stängde
 Gulligheter överallt.

 
 Neonskyltar, småbutiker och restauranger precis överallt. Stämningen var på topp hela dagen.
 
 Till lunch åt vi jättegod Bibimbap, som är en koreansk rätt. Vi fick Bibimbap, soppa, sallad, pickles och isvatten för bara 500 yen, ca 40 kr. Det var bara små gubbar som jobbade i servisen och i köket, jättemysig restaurang med lågt i tak och ett klientel som varierade från turister, japanska businessmen och unga hipsters.

 I flera timmar var vi på väg till Shinjuku-gyoen parken men blev hela tiden distraherad av en massa spännande butiker och gator, men till sist kom vi dit. Parken är uppdelad i bland annat en japank traditionell trädgård, en engelsk landskapsträdgård och en fransk formträdgård. I vanliga fall kostar den 200 yen att gå in, men det var gratis inträde när vi var där. Om en vill besöka parkens zoo eller växthus får en betala speciella inträden till dessa.

Kvällen avslutades i Golden Gai, efter tips från Stickpodden-Elin. Golden Gai är ett område i Shinjuku med ca 200 pyttesmå bararer, och med pyttesmå så menar jag att det ni ser på bilden är hela baren. Vi träffade trevliga japaner och pratade om japan och japansk kultur och om deras bästa tokyo-tips. Med andra ord en riktigt fin dag och en riktigt fin kväll!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg