torsdag 15 juni 2017

Overnight oats

Jag älskar gröt och äter havregrynsgröt nästan hela vinterhalvåret. Det värmer, är mättande och kan toppas med nästan vad som helst.
På sommaren vill jag hellre blir svalkad än värmd och då är overnight oats ett perfekt alternativ till vanlig havregrynsgröt. Det är en gröt som är raw eftersom den inte upphettats utan havregrynen har låtits bli gröt genom att dra till sig vätska över natten. Du kan dessutom göra flera portioner på en gång och när det är dags för frukost bara lägga på lite smarrig topping och du är klar! 

 
Recept på overnight oats, 1 portion:
1 dl havregryn
2 tsk chiafrön - valfritt men bidrar till en tjockare konsistens, du kan också använda hela eller krossade linfrön
1,5 dl växtbaserad mjölk, tex havremjölk från Oatley. Vanlig mjölk funkar också men jag gillar att växtmjölk tillför mer smak och längre hållbarhet. Du kan byta ut halva mängden mot yoghurt för att få en syrligare och tjockare konsistens.

Blanda alla ingredienser och låt stå kallt över en natt. Ta fram på morgonen och rör runt gröten, toppa med dina favoritfrukter och varför inte lite nötter och från. På bilden har jag banan, jordnötssmör och fryst mango, kakaopulver och krossade hampafrön.

2 kommentarer:

  1. Vilket bra tips! Jag gillar också havregrynsgröt till frukost men hinner inte med det på morgnarna sen jag började pendla till jobbet. Så det här låter som ett jättebra alternativ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om en pendlar kommunalt är det en perfekt frukost att äta på tåget eller bussen :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg