Vår näst sista kväll i Tokyo och nästan slutet på vårt stora äventyr firade vi av på den fransk-japanska restaurangen Cheval de Hyotan. Detta var ännu ett tips ifrån SuperLena och vilken restaurang!
Vi år femrätters meny och bubblade till det med ett glas Champange får att skåla för oss och för vårt äventyr, allt vi har upplevt, lärt oss och åstadkommit under den här perioden.
Maten var en upplevelse och verkligen helt fantastiskt god, så var även servicen och miljön inne på restaurangen.
Skål för oss!
Aptitretaren innan förrätten - en minitoast med tomat, avokado, löskokt ägg, anjovis och kapris, en oliv, en friterad ostronkrokett och gräddig majssoppa.
Första förätten - sjöborre med aubergine.
Andra förrätten - en japansk fisk, lindad i tunna nudlar och friterad, serverad med vatten melon, soltorkad tomat och paté gjord på samma sorts fisk.
Huvudrätt - en japansk, vit fisk serverad med okra, friterad lotus, ugnsrostad squash, grillad lök, potatispuré och vitvinssås.
Efterrätt - vi delade på två och den på bilden är en citronkaka med grädde. Det yttre lagret på kakan var alldeles sprött och lite knäckigt på toppen, inuti var den en ljuvlig citronkräm.
Livet är helt enkelt för kort för att äta tråkig mat!
Oh , vilken middag 😋
SvaraRaderaDen var fantastisk!
Radera