Det är fortsatt riktigt varmt i Kina, vi har runt 27-30 grader med hög luftfuktighet. På avdelningen där jag har praktik - neonatalintensiven - är varje rum på avdelningen som en enda stor kuvös. Barnen hade praktiskt taget inte behövt ligga i kuvös för det är samma luftfuktighet och temperatur i kuvöserna som i själva rummet.
Sommarvärme får mig i alla fall att längta efter sommarlovsmornar när jag kan göra stora smoothies, smoothies bowls eller nicecream och unna mig en stund i soffan med dörren till den franska balkongen öppen. Sommarbrisar och fågelkvitter.
Här är några av förra sommarens favoritsmoothies!
Nicecream med hallon, toppad med puffad quinoa och torkade tranbär.
Chokladsmoothie med banan och avokado, toppad med jordgubbar, torkade mullbär och lite mynta.
Naturell nicecream, väl dold under nektarin, bananchips, cocoschips och tranbärspulver.
Smoothiebowl med blåbär och banan, toppad med chiapudding, frysta vildhallon och torkade mullbär.
Visserligen inte en smoothie men väl turkisk yoghurt toppad med kiwi, hemtorkad äpple och cashewnötter.
Niceream med jordnötsmör, toppad med en mangoros.
Smoothiebowl med blandade bär, toppad med bananchips, chiafrön, jordnötssmör, pumpakärnor och hel bovete.
Jordgubbsnicecream toppad med handplockade blåbär, jordgubbar och jordnötssmör.
Smoothiebowl med kakao och blåbär, toppad med vattenmelon, gojibär, valnötter och torkade mullbär samt chokladsås gjord på dadlar och cacao.
Smoothiebowl med blandade bär, toppad med bananchips, chiafrön, jordnötssmör, pumpakärnor och hel bovete.
Jordgubbsnicecream toppad med handplockade blåbär, jordgubbar och jordnötssmör.
Älskar att kunna äta något som är som efterrätt till frukost.
Vill du ha tips på hur du gör nicecream eller recept på smoothiebowls så finns det här på bloggen och i instagraminlägg från förra sommaren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar