fredag 6 mars 2015

Att gömma en steek

I veckan sydde och klippte jag upp min allra första steek!
Jag har alltså aldrig gjort det innan trots att jag stickar så flitigt. Men jag har aldrig stickat ett plagg med flerfärgsstickning och jag har inget emot att sticka vanliga koftor fram och tillbaka så det har bara inte blivit av.
Men så har jag köpt ett kit till en Bohuströja och vill hellre göra det till en Bohuskofta och innan jag börjar klippa i en Bohusstickning så vill ha lite steekövning innan.

Efter att ha sett så många fina varianter av Loki så föll valet på att sticka en sådan.
Mönsterstickningen var väldigt rolig och jag kan verkligen rekommendera mönstret.
Tidigare i veckan så steekade jag den. Jag sydde på maskin, två sicksacksömmar och en raksöm tvärsöver, på varje sida om maskraden jag skulle klippa i.
Det gick nästan helt bra, några ändar fick fästas lite extra i flerfärgsstickningspartiet i efterhand.
Jag stickade knappkanten men som ni vet så blir steeken inte så fin på baksidan av knappkanten så det var bara att ta ett dyk i bandlådan för att åtgärda saken!

 Det blev de här fina banden från Magasin Duett. De var egentligen tänkta till den gula koftan jag stickade förra året men eftersom den nu blivit halvt upprepad så är den minst sagt på pass. Banden passade dessutom utmärkt till den här koftan både i färg och bredd. 

 Bandet är fastsytt på ena sidan och under den finns steeken. Mitt band är inte så brett att det täcker hela knappkanten så jag kommer inte att göra några knapphål i själva bandet, vilket är ganska skönt att slippa.
Det tar en del tid att sy fast knappkantsband men jag tycker att det blir så himla fint. Det ger verkligen den där koftan den extra finishen som den förtjänar. Om man dessutom tänker på hur lång tid koftan tagit att sticka, särskilt om det är till en vuxen, så är några extra timmar på knappband tid som är väl värd att spendera på att ta koftan till ytterligare höjder!


4 kommentarer:

 1. Ja det höjer verkligen plagget :) Jag funderar på att göra detta på en liten kofta jag stickar nu. Den är inte uppklippt men rätstickad och bandet kan ju hjälpa till att hålla den på rätt längd också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det! Det första knappbandet jag sydde på var också på en "vanlig" kofta utan steek. Det är ju både fint och bra med knappband ändå för att framkanterna inte ska hänga ut sig :)

   Radera
 2. Ser ju ut som om bandet vore köpt till just den koftan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade tur som hade det hemma :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg