tisdag 17 mars 2015

Broderi på gång

I helgen var jag hemma hos min kompis familj i Varberg eftersom var på besök där ifrån Motala.
Hennes familj är som min andra familj, vi har aldrig bott i samma stad och har därför som oftast träffats hemma hos varandras familjer över en helg eller längre.
Min kompis mamma gillar också att handarbeta och denna helgen håll hon på med ett korsstygn som skulle bli en liten börs.
Jag har broderat en del i perioder, innan jag började med stickningen på riktigt. Det är roligt ett tag men det blir aldrig något riktigt, det blir bara pynt på något. Men jag gillade tanken med att brodera och sedan sy en börs av broderiet, då får man något högst användbart

Så när jag kom hem grävde jag fram lite aidaväv och broderigarn från mina tidigare synder och bläddrade fram ett mönster i boken Gotländska Stickmönster som lilla mamma köpte åt mig på en samlarmarknad i vintras.
Min upplaga är från 1981, boken gavs i present på någons födelsedag 10 februari 1989 med hälsningar från Rune, och i den är mönsterrapporterna enligt min åsikt inte korrekt ritade. Du kan inte läsa mönstret från höger till vänster och upprepa önskat antal gånger i sidled och på samma sätt på höjden för då kommer det inte stämma. Så stickar du ifrån den boken så var uppmärksam på det.

Mönster jag broderar heter Solhjul och jag har tänkt göra det med tre färger. Jag vet att jag inte borde ha börjat i ett hörn utan i mitten men på detta viset blev det lättare att bestämma storleken från början. För mig känns det också väldigt naturligt att brodera från vänster till höger, fråga mig inte varför..


4 kommentarer:

 1. Fint! Jag broderar i perioder. Köpte en broderibok precis och blev jätteinspirerad! Det är kul att se hur det växer fram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, vad var det för bok du köpte? Bläddrade lite i Karin (Brodösens) bok hemma hos min kompis, den var fin och inspirerande!

   Radera
 2. Spelar väl ingen roll var man börjar brodera om man bara har koll på att det får plats på tygbiten. Snyggt mönster har du valt och broderier passar på allt. Sällan det blir pynt för mej, men väldigt ofta blir det väskor eller annan förvaring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, spännande! Då kanske jag kan hitta lite inspiration hos dig :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg