fredag 3 oktober 2014

Vårälv/Spring River mönstersläpp!

Nu har jag släppt mitt senaste mönster, en sockvariant av halvvantarna Vårälv.
Det är det andra mönstret ut mönsterkollektionen Welcome to Sweden.

Jag blev själv så förtjust i flerfärgstickningen i halvvantarna att jag bara kände att jag tvunget ville ha ett par sockar med samma mönster.
Personligen är jag också ganska förtjust i att bara göra flerfärgsstickning på skaftet. Jag tycker att det kan bli lite för mycket med flerfärgsstickning över en hel strumpa - inte utseendemässigt men jag stickar hellre en slät fot helt enkelt.

Jag har använt tre olika kontrastfärger till skaftet men det går lika bra att bara använda en färg eller varför inte en gradient, då får man liknande effekt som på mina sockar.
Jag har använt garn av tre olika märken till mina sockar - Artesano - Definition Sock, Skein - Top Draw Sock och Trekking som är handfärgad av Tantkofta. Alla tre garner är sockgarner av hög kvalité och de har i stort sett samma sträckning så de fungerar utmärkt att kombinera med varandra.

Strumporna stickas uppifrån och ner med en förstärkt hällapp och häl med förkortade varv.
Tån stickas i samma tre färger som skaftet och sys ihop med maskstygn.
Mönstret på skaften är spegelvänt så att sockarna blir varandras motsatser, men man kan sticka dem likadana - som jag råkat göra..Det är också lätt att göra skaftet kortare genom att t.ex. hoppa över en av sektionerna i flerfärgsstickningen.
Jag har stickat på strumpstickor men de går lika bra att göra dem på Magic Loop.

Mönstret kostar 30kr och finns på både svenska och engelska i min ravelry store. 
På ravelry hittar du mönstret under namnet Spring River.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg