torsdag 25 september 2014

Darmera

 Jag tänkte berätta lite mer och visa lite fler bilder på sjalen som jag designat till Avmaskats första nummer!

 Sjalen heter Darmera och namnet har jag fått ifrån det vetenskapliga namnet för växten sköldbräcka - Darmera peltata.
Darmera är en perenn och den har väldigt stora blad - precis som min sjal!
Sjalen stickas uppifrån och ner och i slätstickning bildas ett stort löv av flätor.

I kanterna ökar man både på rätan och avigsidan och i mitten bara på rätan så blir sjalen bred så att man kan svepa in sig i den men ändå inte jättedjup.
Min sjal är stickad i Magasin Duetts Supersoft i färgen Dark Apple och det gick åt nästan 3 nystan, dvs 150 gram.

De fina bilderna har Sofia på Fröken Nilssons Fotografiska tagit och klänningen har jag lånat av Emma som både designat trycket, tryckt tyget och sytt klänningen.


2 kommentarer:

  1. Vilken vacker sjal! Tänkte försöka mig på den... Har aldrig stickat med stickmarkörer så bara den grejen gör mig lite nervös. Och det är med att vrida 90 grader förstår jag inte riktigt. Men kanske borde jag testa? Eller vad säger du? Har du tips på annan rolig sjal som är bra för nybörjare? Hälsar en trogen bloggläsare i Göteborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Stickmarkörer är inget att vara rätt för, det är bara en hjälp för dig i mönstret att veta att "aha, här ska det hända något" men för vissa känns de överflödiga och då kan man bara hoppa över dem. Det är med att "vrida 90 grader och plocka upp maskor" gör du för att skapa en så kallad "tab", som du sedan utgår ifrån när du fortsätter att sticka din sjal. De flesta sjalar som stickas uppifrån och ner stickas på detta sättet. Vill du testa på tekniken i en lite enklare sjal så kan jag tipsa om min sjal "Inspire Me" som finns på både svenska och engelska. Den stickar du också med en tab och det är markörer med i bilden, men det är bara räta och aviga maskor (förutom ökningarna) så den är en bättre nybörjarsjal än Darmera. Lycka till!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg