fredag 3 januari 2014

Stickgömma av Gudrunpåsar

Min mamma är en, nästan, manisk samlare av kläder från Gudrun Sjödén. 
Så länge jag kan minnas har det varit hennes absoluta favoritklädmärke, det har på senare år fått konkurans av den nederländska märket DIDI.

Men hur som haver så får man alltid sina inköp i en tygkasse när man handlar hos Gudrun.
Är jag med mamma och handlar brukar vi alltid lyckas få två kassar, så att jag får den ena som stickpåse. Jag och min vän Anna-Carin brukar säga att man får ha så många projekt på gång som man har Gudrunpåsar att stoppa dem i. Som tur är, är jag långt ifrån att ha lika många FO's som påsar!

När jag var hemma i julas hintade jag om att mamma hade lite för många Gudrunpåsar och att jag kanske kunde göra något roligt med dem.
Så hon samlade ihop en hel liten hög som jag fick med mig hem, och det här är vad jag gjort av dem!

Av två Gudrunpåsar har jag gjort två stycken fodrade necessärer, handtaget från påsen använde jag till att sätta som hank i sidan. De är i en storlek lagom som just necessär eller för en stickgömma för en strumpstickning eller en tunn spetssjal.
Det ska bli en del presenter, och såklart ska mamma ha en, men den på bilden har jag redan reserverat till mig själv.
Jag ska prov att sy någon lite större också, så att det får plats med en lite matigare stickning.

Jag använde mig av en tutorial på designsponge. Jag har gjort ungefär som instruktionen, men jag hade två hela stycken istället för två ytterstycken och två foderstycken. Man kan använda samma princip ändå men lämna öppet i ett hörn istället för i den sömmen som blir undertill om man har två stycken för fodret.

3 kommentarer:

 1. Så fine! Jeg har to poser - så jeg er langt fra å ha nok til alle mine prosjekter. Men jeg kan jo ha det som mål. Ikke å redusere antall wip's til to, men å få flere Gudrun-poser :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra idé tycker jag! skulle du sen råka få "för många" påsar så vet du vad du kan göra med dem ;)

   Radera
 2. Tack, ska inte sticka under stol med att jag är ganska nöjd ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg