fredag 3 juli 2015

En sommar i Kalinka

Till sommarens nummer av Avmaskat så intervjuade jag Karin Öberg som är kvinnan bakom lingarnet Kalinka. Jag provade också de tre kvaliteter av Kalinka som nu finns och skrev en recension. Jag kom genast fram till att två av de garner jag provade behövde få bli något mer än två provlappar. Efter att provlapparna var stickade och blockade så la jag upp till en sommartopp i  Kalinka och Kalinka 21. 

 Det resulterade i en enkel topp, stickad uppifrån och ner med raglanökningar, förkortade varv i nacken, två varv av varje färg med byte i ryggen.
Jag använde prick allt garn jag hade så när som på någon ynka meter. Färgen på Kalinka är Cikoria och Kalinka 21 är Vit.

 Ärmen fick en enkel avmaskning utan resår, resåren i halsen stickade jag när jag la upp för toppen.
Hela toppen är stickad på stickor 3,5mm. Kalinka 21 är något tunnare än den vanliga Kalinkan, 350m/100 gram respektive 320m/100 gram, men jag tycker inte att det är någon markant skillnad i det stickade plagget.
 Nedtill delade jag upp resåren i fram och bak och stickade den bakre resåren ungefär dubbelt så lång som den främre. Hade jag haft mer garn skulle jag stickat både fram och bak ännu längre. Jag är ändå nöjd med helthets längden på toppen.
Lin är verkligen ett fantastiskt material och vill ni läsa mer om Kalinkas olika garner så gör ni det i Avmaskats sommarnummer eller på Karin Öbergs hemsida.


6 kommentarer:

 1. Jättefint som vanligt när du gör något:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad gullig du är som säger så! :)

   Radera
 2. Otrolig fin! Ibland är det enkla det bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker också det, jag längtar efter fler enkla plagg, men de komplicerade är ofta så mycket roligare att sticka. Men till hösten satsar jag på fler enfärgade, enkla tröjor till garderoben :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg