tisdag 21 april 2015

Coriander Cardigan

I helgen åkte jag och Alicia till Saltholmen, njöt av soligt väder, stickning på klipporna och lite fotografering av färdiga stickade plagg!

Förra året köpte jag tre koftmängder garn av tre olika färger av den tillfälliga lammullen som Magasin Duett hade. En mängd har blivit en kofta som jag sedan repat upp igen, eller jag typ repat upp den och den ligger mest gömd i en påse MEN det här är den andra koftmängden och den blev en kofta som definitivt inte kommer att repas upp.

 Jag bad om tips på lämpliga mönster som Instagram och som vanligt levererades en mängd tips. Många fina, men i helt fel tjocklek på garnet, så jag hittade ingen. Men så bad jag om tips för ett helt annat garn och fick då tips om koftan Coriander, så då var helt fel tjocklek för det garnet men som var perfekt för min lammull.
Koftan heter Coriander och stickas uppifrån och ner med ett runt ok. 
Oket har ett strukturmönster som löper en bit ner på bröstet.

Samma strukturmönster finns också längst ner vid handleden och det är mycket detta denna kofta handlar om - detaljer, subtila men vackra och funktionella. Knappslån, som jag inte lyckades fånga på bild, stickas samtidigt som kroppen. En smart lösning med omslag och en slagsfläta ger knapphål längs hela kanten så att man inte behöver fundera så mycket över placeringen medan man stickar. Men sin smarta konstruktion så är det ingen som ser att det faktiskt är ett knapphål ifall det inte sitter en knapp i det. Koftan har också väldigt vackra intagningar i ryggen och under bysten som ger en bättre passform än de vanliga intagningarna i midjan.
 
Jag kunde nog stickat en storlek större för koftan knäpper sig inte så vackert framtill, även om passformen på ärmar och över ryggen är bra. Men eftersom jag oftast bär koftor öppna så gör det inte så mycket.
Jag stickade min kofta i dubbel lammull och det gick åt 1500 meter. 


8 kommentarer:

 1. Den blev verkligen superfin!!!! Så härlig färg och detaljerna kommer verkligen fram snyggt.

  SvaraRadera
 2. Både du och koftan är superfina!

  SvaraRadera
 3. Jättefin, med många fina detaljer!

  SvaraRadera
 4. Superfin! Jag har stickat Sophie av Jennifer Wood och imponerades liksom du av hennes smarta detaljlösningar. Det här mönstret åker upp på favoritlistan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har jag också varit lite sugen på, det får kanske bli nästa projekt då!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg