söndag 12 april 2015

Vintagesockorna Maj-Britt

Till vårens nummer av Avmaskat.se med tema Vintage designade jag ett par sockar med flerfärgsstickat skaft som fick namnet Maj-Britt.

Foto: Jessica Silversaga
 
Inspirationen till sockorna fick jag från de många tröjor och västar med små, enkla portioner av flerfärgsstickning. Färgerna kunde vara många men mönstret var i grunden enkelt. Jag ville att sockorna skulle kännas lite romantiska, ljuva och något som alla skulle klara av att sticka, både nybörjare och proffs. Flerfärgsstickningen löper enbart över en maska i taget så det blir aldrig några långa flotteringar där stickningen kan riskera att dra sig.

Foto: Jessica Silversaga

Sockorna stickas uppifrån och ner med en förstärkt häl och en tå som sys ihop. Flerfärgsstickningen är i tre olika färger - grundfärgen och två kontrastfärger. På dessa bilderna ser man inte så tydligt att det finns rosa partier mellan det blå, men den som tittar noggrant ser det.
Garnet är specialfärgat av Moods of Color, aka Gro Lilja, som gång efter gång verkligen lyckas hitta just de nyasner och färger som jag är ute efter. Det är en ren fröjd att känna en sådan färgartalang!

Mönstret är tillgängligt i vårnumret av Avmaskat.se, hela tidningen med ytterligare 8 mönster och massor av spännande stickrelaterad läsning hittar du på www.avmaskat.se och på ravelry.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg