fredag 2 januari 2015

Stickkrönika 2014

En krönika över det gångna stickåret brukar ju vara på plats såhär i början av januari.
I år blir det just fokus på det jag stickat. 
Det gångna året har varit fint på många sätt men det har också varit tungt och jobbigt och eftersom det här är en blogg som fokuserar på vad jag stickar och har för mig rent handarbetsmässigt så är det just det årskrönikan får handla om också.

Vi börjar med sockar!
Det har blivit sockar av både andras och egna mönster!
De rosa sockorna med röd mudd är stickade nerifrån och upp i avbruten mosstickning, garnet är Land Jawoll från Magasin Duett. De blev lite för lösa för min smak, men passa perfekt att sova med och gå runt i hemma då det kan vara skönt med en lösare passform.
De gröna sockarna är Astrakan av Kamilla Svanlund och är stickade i entrådig Crazy Zauberball. Med det paret fick jag lära mig att samma stickstorlek inte nödvändigtvis innebär samma masktäthet. Den som stickades på Signatures blev betydligt tightare än den som stickades på KnitPro Carbonz.
De rubinröda sockarna är ett av årets favoriter, stickade i handspunnet garn på stickor 3. Dessa sockar myser jag mest med hemma!

 
Dessa tre sockarna är alla av min egen design och jag har publicerat mönster på samtliga tre i år, verkligen roligt!
De gula fick namnet Fortune Seeker och är stickade i ett sockgarn jag färgat själv, blev så tokigt nöjd med den gula färgen. Till detta mönstret har MoodsofColors specialfärgat sockgarn till som går att köpa i kit tillsammans med mönstret.
De helgröna sockorna fick namnet Vernus efter sin fina vårlika färg, också ett av årets favoritpar! Fick då också stifta bekantskap med Artesano Definition sock som har har blivit två par strumpor till i det här året.
Till sist har vi Spring River nere till höger som är en salig blandning av olika garner, både Artesano, Trekking från Tantkofta och Skein Top Draw Sock fick plats i det här paret.

 Det blev bara två mössor förra året och ingen av dem var till mig själv utan till bästaste lilla guddottern Maja.
Till vänster har vi mössan Foxy, stickad i Onion Tussah Silk. Ett härligt garn och ett riktigt roligt mönster som jag lärde mig mycket på. Jag har redan stickat nr. 2!
Till höger har vi Clover Ear Flap Hat stickad i British Wool. Ett mönster med stort storleksspann, roligt och lättstickat.

 Det här har verkligen varit sjalarnas år! Jag har inte stickat mindre än 8 st samt 3 cowl, så tre fattas här i kollagen.
Den gula i överkant är Primula Florindae av Mia Rinde, garnet är Mesmeric från EasyKnits. Riktigt skönt och mjukt garn, riktigt fint mönster. Men den blev lite i minsta laget. Jag skulle haft en härva till så att jag kunde stickat några fler repetitioner och framför allt kunnat avsluta kant diagrammet till fullo.
Sjalen nere till vänster är en Inspire Me, mitt första egna mönster som jag stickade igen i en KAL med ett gäng härliga stickerskor. Jag passade även på att översätta mönstret till svenska.
Till sist har vi Mimosa Mimicry, även den av Mia Rinde. Den här är stickad i handfärgat, handspunnet garn. Inte heller den här gången räckte garnet för att avsluta hela kantdiagrammet, men det blev bra ändå. Den gavs bort i present till en av mammas vänner.

 Här har vi den första versionen av sjalen Darmera till vänster. Sjalen publicerades i Avmaskats första nummer fast då i en grön variant.
Den gula cowlen designade jag i början av året och den fick namnet Beam. Den är stickad i Pickles Merino Tweed.
Ett av årets sjalfavoriter är min egna design Summer Sorbet som blev så väl mottagen. Jag stickade min i tunn Filisilk från Tantkofta. Den här är verkligen lätt och luftig som en sommarbris så jag har mina funderingar på att sticka en i lite tjockare garn.

Till sist - årets absoluta favoritdesign, sjalen Clairière!
Jag har stickat två stycken, den första till höger i Merino Cashmere från Skein och den andra till vänster i Fingering Merino handfärgat av MoodsofColors som även gjorde vackra sjalkit till det här mönstret.

 Jag har inte stickat ett enda par vantar i år, men 3 par halvvantar.
Till vänster har vi min design Spring River som mamma fick modella tillsammans med sin fina tekopp när jag var hemma i Skåne.
Uppe till höger har vi Elsa från Vantar för alla årstider. De blev klara lagom till årsskiftet och är stickade i rester av Merino Cashmere från Skein.
Nere till höger har vi Vega från Vantar för alla årstider, de blev klara precis när vi gått in i 2014. De är stickade i Lang Jawoll och restern av dem fick bli sockarna i kollaget längst upp.
 
 Här har vi årets koftor som faktiskt bara blev tre till antalet.
Jag har stickat 1,5 kofta till. En av egen design som har synts på några bilder men som inte fick en bra hals och därför måste repas upp och stickas om helt från början. Sen stickade jag en halv Fiona men den fick inte en bra passform och repades upp när jag kommit halvvägs.
Men de koftorna som faktiskt blev är Siri av Viffla, stickad i Angorette med vintageknappar i glas ärvda av mammas faster.
I mitten har vi en design jag gjorde för IloYarn som fick namnet Chipotle.
Längst till höger har vi Baiyley Irish Cream som jag inte hunnit blogga om ännu så den berättar jag mer om en annan dag.

Förutom några sockor och sjalar som inte fick komma med på bild så är det här vad jag har stickat under 2014. 
Jag känner mig väldigt nöjd, särskilt med att ha designat så mycket nytt, inte mindre än 11 nya mönster har fått se dagens ljus.

Jag hoppas att ni är lika nöjda med ert stickår 2014 som jag är.
Nu peppar vi inför 2015 och jag hoppas hinna sticka minst lika mycket, om inte mer!


6 kommentarer:

 1. Så mycket och vilka fina saker du stickat under året!
  Det har verkligen varit roligt att teststicka åt dig.
  Hoppas det blir fler tillfällen, gillar verkligen det du designar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt att ha så trogna och återkommande teststickare! :)

   Radera
 2. Snyggt. Dina egen designade mönster är så fina. Hoppas att du gör lika många i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag också. Då är du välkommen att teststicka igen!

   Radera
 3. Den randiga "bakochfram" tröjan är min favorit, men det är sannerligen svårt att välja, du har ju stickat och designat så otroligt mycket fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag som inte egentligen gillar koftor mer än tröjor är också väldigt nöjd med den :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg