måndag 15 december 2014

Silk Hankies!

I helgen färgade jag silkes hankies för första gånger sen jag lärde mig att färga för kanske..fyra år sedan.

Silk Hankies är som plattor med suuuupertunna lager silke. Alla lager kan separeras från varandra och det gör man innan man spinner med dem.
Det finns säkert olika sätt att spinna hankies men som jag har lärt mig så gör jag ett hål i mitten, sen förstorar jag det hålet och gör min hankie till en större och större cirkel. Man kan dra nästan hur mycket som helst i en hankie utan att den går sönder. 
Dela din stora cirkel så att du får en lång "tråd" istället och spinn sedan. Det går att spinna silkehankies till suuuuuuper tunt garn utan att det går av.
Jag delade 100 gram i 10 grams högar och färgade dem så en hög i taget.
10 gram räcker till att spinna garn till en extra fin avmaskning på en sjal eller några extra lyxiga ränder i t.ex. ett par vantar!

Har du aldrig provat att spinna hankies så testa! Det är roligt och väldigt förlåtande eftersom tråden nästan inte kan gå av. En väldigt annorlunda fiber sätt att spinna jämfört med silke i topsband som bara halkar iväg.

Jag har lagt upp några i min Etsy-shop, vi kikar lite på dem!

4 kommentarer:

 1. Härliga färger! Har varit sugen länge på att prova silk hankies.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt och annorlunda att spinna hankies, har man spunnit mycket vanlig ull kan jag verkligen rekommendera att prova!

   Radera
 2. Jag färgade sådana på Blå Stället för några år sedan men fixar inte spinna i det materialet för det fastnar. Men vackert är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju problemet med dem ifall man har lite nariga eller torra händer. Provade du att smörja in dig med lite handkräm innan du spann?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg