lördag 16 februari 2013

Mindre konsumtion med rätt varor

 Under mitt år med köpstopp kommer jag att köpa konsumtionsvaror, som tvål, schampo, balsam m.m, så långt som det går i form av nakna produkter från Lush.
Produkter från är inte testade på djur, de har många veganprodukter, de är gjorda av färska, ofta ekologiska råvaror. De är alltså både bra för dig och för naturen.
De nakna produkterna kommer dessutom utan förpackning, de sveps i lite papper i butiken vid köptillfället, men bortsett från det används ingen onödig plast eller papp för att förvara dem.

De nakna produkterna varar dessutom mycket längre än konventionella produkter på flaska.
En schampokaka räcker i ungefär åttio tvättar, det motsvarar 3 flaskor schampo.
Tänk att jag tvättar håret så ofta som 4 gånger i veckan, det innebär att min schampokaka kommer att vara i 5 månader. Om en schampokaka då kostar 89 kronor så kostar det mig 4,45 kronor i veckan att tvätta håret. Inte så tokigt va!


Produkterna från Lush som jag använder nu

14 kommentarer:

 1. kolla in renskonhet.com
  där finns mycket ekologiska hygienprodukter också (dock med förp)

  SvaraRadera
 2. Du vet att du kan göra din egen deo också, va? Blir jättebilligt - och naturligt. Inte för att deo kanske är något man storkonsumerar, men jag gillar tanken av att man kan använda saker hemma i skafferiet. Och att det inte inehåller några konstiga kemikalier eller alkohol. Allt du behöver är cocosolja, stärkelse, bikarbonat och några droppar eterisk olja. Har du testat det någon gång? Du kan få en burk av mig och testa om du vill?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte provat, är det skönt att använda? Det kladdar inte ner kläder och sådär? Vill du ge mig en provapåburk så får du gärna det! Ses vi på SIV?

   Radera
  2. Kladdar mindre än vanlig deo, du gnider liksom in den i huden. Har man för mycket bikarbonat i kan det synas lite på kläderna (bikarbonaten löser inte upp sig vid uppvärmningen när man tillverkar deon), men annars inte. Ska försöka göra en liten provburk till dig så får vi se vad du tycker.

   Radera
  3. Elin! Hur gör man? Berätta berätta? Det låter ju jättespännande :)

   Radera
 3. det låter helt sinnessjukt ekonomiskt, miljövänligt och bra! creedddd till dig för ditt engagemang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Med sådana produkter är det inte svårt ;)

   Radera
 4. Hurra vad bra!
  Det är synd bara att Lush har SLS i sina schampon, mitt hår klarar inte alls av det.
  Mer nakna produkter över huvudtaget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är SLS? (Googlde och fick fram "Selective Laser sintering", "Svenska Livräddningssällskapet" "Svenska Livdjur & Service" med mera, men jag tror inte att någon av dem är rätt..)

   Radera
  2. SLS är sulfater som används i tvål och schampo.
   Jag använder mig ju an noo poo och använder därmed inte kemikalier alls i mitt hår (bortsett från någon gång per år då jag ger upp och kör en schamponering)
   SLS är ju oftast framtaget med palmolja också vilket är prutt.

   Radera
  3. Ja, palmolja är ju sannerligen prutt, ska kolla upp det lite noggrannare!

   Radera
 5. Häftigt med schampookaka. Hur fungerar det? Delar man liksom på den eller gnuggar man som med vanlig tvål? Det verkar ju faktiskt lite mer ekonomiskt, och bra om den inte har massa dumheter i sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En schampokaka fungerar ganska precis som en tvål, jag brukar gnugga upp ett lödder i händerna och sedan tvätta håret med det löddret. Jag har en lite längre page så det räcker för mig, men har man lite längre hår kan man gnugga den lite på håret också!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg