fredag 11 januari 2013

Pinnawala Elephant Orphanage

Har besokt Pinnawala Elephant Orphanage, som ligger bara 10 minuter med motorcykel (ja, mamma jag har akt motercykel och ja, jag hade hjalm pa mig och nej, jag korde inte den sjalv) fran Safari.
Det har varit monsunregn nagra dagar nu sa floden var for hog for elefanterna att ga i. Det ar egentligen inte problem for elefanterna men for mahouterna som inte kan folja efter dem. Sa nar floden ar hog kan elefanterna lugnt vandra over till andra sidan flodstranden utan att mahouterna kan stoppa dem.

Jag fick ga in for 100 rupies eftersom jag har 3 manders visa och darfor raknas som en "local". For turister kostar det annars 2000 rupies..

 I Piannawala far elefanterna leva naturligt som flockar, precis som i det vilda. Darfor avlar de ocka nya elefanter, sa det var en hel del sma elefantera att se pa. De var valdigt lekfulla och busade runt med varandra och sina foraldrar.

 Idag hade Pinnawalas 79 ar gamla elefanttjur dott efter en tids sjukdom, det var TV-team och allt dar for att filma honom och gora reportage om hans bortgang.

 Nagra av Pinnwalas cirka 80 elefanter.

 En av bebisarna som passade pa att ta sig en formiddagsfika.

 Den har holl pa att knuffa pa sin mamma hela tiden och forsokte stalla sig med foten och snabeln over stenen precis som hon gjorde.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg