Vad kan passa bättre till en adventsfrukost än saffransscones, den perfekta kombinationen av lättbakat frukostbröd och julstämningshöjare!
Saffransscones 2-4 personer
50 g smör
1/2 paket saffran (mer eller mindre beroende på önskad styrka på saffranssmak)
1 msk honung
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk eller samma mängd fil eller yoghurt för extra saftiga scones
Gör såhär
- Sätt ugnen på 250 grader
- Smält smöret, låt svalna något i en bunke
- Blanda under tiden mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en annan bunke
- Tillsätt saffran och honung till smöret och rör tills honungen har löst sig
- Rör ner smörblandningen och mjölken i mjölblandningen under en kort omrörning, undvik att överarbeta smeten
- Tryck ut runda kakor på en bakpappersklädd plåt, kryssa med kniv och nagga lite med en gaffel
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 min
Servera genast tillsammans med dina favoritpålägg och kanske en stor kopp varm choklad. Tillsätt lite kanel och kardemumma till chokladen så får även den en julig smak!
Hej! Jag testade receptet nu ikväll. Det blev jättegott! Jag tog gräddfil istället för fil/yoghurt för att inte behöva köpa någon stor förpackning som jag inte skulle ätit upp.
SvaraRaderaVad kul att du testat det och att det blev gott :) Alltid bra att använda det en har hemma! :)
Radera