onsdag 5 april 2017

Poddlistan

Det var väldigt längesedan som jag lyssnade regelbundet på poddar. Istället har jag varit en extremt inbiten Storytel-lyssnare. Jag lyssnar på minst två böcker i veckan och jag har jämt ett par lurar i öronen. På cykeln, på vagnen, på träningen, på promenaderna, när jag diskar, lagar mat och så vidare - förutsatt att det inte finns någon i min närhet såklart. 

Men när jag åkte till Kina sa jag upp mitt abonnemang under tiden jag är borta. Istället så har jag återkommit till poddarna och det är ju bra mysigt med poddar alltså!

Nu har jag legat sjuk i tre dagar. Med "legat" sjuk så menar jag verkligen legat sjuk för jag har knappt förflyttat mig ur sängen. Kroppen har varit helt orkeslös och gjort ont över allt, även kläderna på kroppen har skavt. Det har bränt bakom ögonen och febern har gjort mig matt. Jag har inte orkat läsa eller sticka utan har bara legat och halvsovit till poddar.
Så jag tänkte lite de poddar jag lyssnat på. Märk väl att ingen av dessa poddar är några direkta nyheter men väl värda att lyssna eller varför inte lyssna om på!

P3 Dokumentär
Dokumentärpodden nummer ett. Jag var beroende av den här poddkanalen innan jag började lyssna på Storytel och hade hört flera avsnitt flera gånger. Sedan slutade det helt plötsligt att komma nya avsnitt. Nu har en del avsnitt "nysläppts" och det har börjat att sändas en del nya avsnitt också. Som ett av de senaste om dödsolyckan på Roskildefestivalen, tårarna bara rann. Nu när jag varit sjuk har jag bara lyssnat på äldre avsnitt som jag inte behövt ge så mycket uppmärksamhet.

En Underbar Podd med Clara och Erika
En lite småmysig podd med Underbara-Clara-Clara och hennes kompis Erika. De pratar om allt mellan himmel och jord och efter att jag vant mig vid att Clara inte pratar Norrländska som jag alltid föreställt mig, så tycker jag att den är riktigt behaglig. Den känns kanske lite mer ärlig och "rå" än vad Claras ofta väldigt tillrättalagda blogg är där det mesta är underbart och härligt nästan jämt.

I nöd och lyft med Brita och Kalle Zacchari Wahlström
Det här är faktiskt en ny podd med radarparet Brita och Kalle. Jag gillar båda två väldigt mycket och jag tycker att de har ett skönt sätt att kommunicera med varandra. Jag upplever att det inte finns något tillgjort de två emellan och det gör konversationen ärlig och öppen och framför allt rolig. Podden kommer att fokusera på träning och det gillar jag, gillar en inte träning så kanske en kan bli inspirerad ändå.

Stickkontakt
Såklart behövde jag peta in en stickpodd och jag har faktiskt inte lyssnat på något stickpodd alls på säkert 1,5 år. Men jag gillar verkligen den här! Den är mysig, oförställd och den har för mig väldigt hög igenkänningsfaktor. Den får mig också att sakna mitt stickcommunity hemma och jag vill verkligen sticka när jag lyssnar på den så jag kanske får spara avsnitten tills jag orkar vara upprät och sticka istället. 

Alla poddar går att hitta via t.ex. appen Podcaster.


4 kommentarer:

 1. Jag har aldrig riktigt kommit in i att lyssna på böcker, och var sen med att börja lyssna på poddar också, men nu gillar jag det jättemycket. En av dem jag lyssnar på just nu är Mellan raderna med Jihde och Öhman, som handlar om böcker och läsning, men också en del om sociala medier, andra ämnen som de kommer in på via böckerna de pratar om, och en hel del feminism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för tips! Då kanske jag kan få lite boktips tills jag kommer hem och börjar använda Storytel igen :)

   Radera
 2. Tack för en bra lista. Det är samma här - länge sedan jag lyssnade på poddar. Kanske dags igen?
  Kul att du tittade in om min blogg. Jag lägger mina bästa kimchi-tips i ett nytt inlägg. Hoppas att du skall få tillfälle att prova. Det är så roligt att göra och inte minst att äta. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag genast spana i det! tack :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg