lördag 28 januari 2017

Egenföretagandet

Det känns häftigt att jag utöver studier och jobb även har haft ett eget företag i över två år. 
Att personer över hela världen vill köpa de mönster jag designar och att jag faktiskt tjänar pengar på det är fortfarande en fantastisk känsla. Jag har inga storslagna mål med att vidareutveckla mitt egenföretagande men det är ett givande sätt för mig att få uttrycka mig kreativt.

Baksidan är såklart bokföringen, jag sköter den själv och det är allt annat än kreativt inspirerande men jag brukar försöka göra det till en grej.

Jag börjar med att rensa hela bordet där jag brukar sitta. Sen dukar jag fram allt jag behöver så att allt finns på plats när jag väl har satt mig. Sen brygger jag en kanna te eller kaffe, tänder ljus och pyntar med lite växter och när kaffet är slut brukar bokföringen vara klar. Oftast helt utan svett eller tårar. 

Jag tänker att en kan ta sig an många andra saker på samma sätt, göra en grej av något som känns jobbigt. Till exempel att städa och gör i ordning hemma - då kan jag börja med att köpa blommor och pynta i lägenheten och liksom göra det fint innan jag gör det tråkiga - dvs dammsuga och våttorka. Eller när en ska laga mat och verkligen inte känner för det - börja med att ha ett rent kök och en undanplockad arbetsyta, plocka fram allt du behöver och sen är det bara att köra på och innan du anar det är du färdig.

2 kommentarer:

  1. Det är inte alltid jag tycker det är så kul att städa badrummet till exempel. Då mutar jag mig själv med ett par varv stickning efter utförd uppgift. Men så uppträder fenomenet "bara ett varv till" och så fastnar jag i stickningen istället för att städa vidare :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där känner jag ju mer än igen! Jag försöker därför att bli helt färdig innan jag får belöna mig, då får suget också växa sig desto starkare ;)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg