lördag 24 maj 2014

Bästa ställena att sticka på

Jag kan sticka överallt, sittandes, ståendes, liggandes. Ensam, med vänner eller med pojkvännen i knät.
Men vissa platser är såklart bättre än andra. Så jag tänkte lista mina favoritställen att sticka på!

I bilen!
Det är väldigt trevligt att bilsticka. Kombinationen av att vara på väg någonstans och samtidigt få ägna sig åt sin favoritsyssla är helt perfekt. Små som stora projekt passar för man kan ber ut sig i stort sett hur mycket som helst. Är man trött kan man sova en stund, utan att ens behöva lägga ifrån sig stickningen. Det enda negativa är väl att det kan försvinna en och annan stickmarkör mellan stolar och under växelspakar. Men fördelarna vinner alltid i längden.

Vid poolen på semestern.
Doft av klor, solvarm hy, mjukglass och en stickning i händerna är bara ljuvligt. Extra ljuvligt för att man är ledig, för att man vet att man får sticka precis huuuur mycket man vill. Från soluppgång till solnedgång om man så vill. Det brukar också finnas trevligt sällskap nära till hands som man kan visa upp stickningen för och få en massa "oohh", "aah" och "det där ser väldigt svårt ut". De små projekten passar bäst! Dels för att de är smidiga att ta med ner till poolen och för att du men ett litet projekt inte riskerar att täckta något utav den hud du vill få lite färg på!
Nackdel är solkräm. Detta nödvändiga ont som blir kladdigt och kletigt och riskerar att fläcka din stickning. Ännu en anledning att sticka på små projekt!

På stickcafé.
På stickcafé får man alla lystmäten mättade - man får sticka, fika, träffa andra stickerskor och prata stickning och är går man på Stickcafé i en garnaffär kan man även dämpa suget efter mer garn en stund. Alla projekt funkar, förutom de som kräver för mycket koncentration. Att följa spetsdiagram är inte det enklaste om man samtidigt ska konferera med grannen om Stephen Wesrs senaste tokighet. En av fördelarna är att det är alltid någon som har vad du behöver - en extra stickmarkör, en sax, restgarn med mera.

Jag får nog säga att det här är mina tre favoritplatser att sticka på. Självklar blir det dock oftast i soffan med en ljudbok eller en serie, det är inte fy skam det heller.

Var stickar du helst?

10 kommentarer:

 1. Håller med om att bilen är super att sitta och sticka i. Gör det ofta!
  Stickcafe gillar jag också.
  Brukar åka med en granne till ett jätte mysigt café här på Orust hon har små barn som brukar vilja leka ett par timmar där. Jag sitter då och stickar och snackar med grannen som inte har samma intresse som jag men det funkar bra ändå.
  Har även suttit och stickat när mina barn tränar fotboll eller rider på ridskolan.. En del kollar lite konstigt men nu har vi blivit fler som stickar. Har fått en att börja virka som inte har hållet på med det så mycket innan.
  Tycker det är så himla kul när man får " lurat" in fler till denna rogivande sysselsättning.
  Har även börjat att ha några handarbetsträffar på jobbet.
  Ca varannan månad träffar jag fem gamla arbetskamrater då äter vi gott och sitter och handarbetar i 8-12 Tim. Det är underbart. Vi ska i höst åka på en resa troligen till Budapest då ska stickningarna med. Jag ska njut i flera dagar!
  Mvh gais ( på Ravelry)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den en härlig känsla att få ner andra i träsket, att man vinner över en till sitt lag liksom. Ju fler stickare vi blir desto mjukare blir världen ;)

   Radera
 2. Har svarat på min blogg. Kram

  SvaraRadera
 3. Underbar analys av platser att sticka på! :)

  Just nu är nog soffan hemma, alt. stolen ute, favoriten, men det är mkt för att stickningen just nu är ren och skär återhämtning för mig - annars håller jag med om att bilen eller tillsammans med andra stickare är fasligt trevliga stick-situationer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju så bra att få träffa andra som stickar. För då behöver man aldrig välja mellan att sticka eller umgås med vänner. Det är ju bäst när man kan göra båda sakerna, samtidigt!

   Radera
 4. Förutom med min stickklubb så älskar jag att sticka på tåget med en podd i öronen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tåg eller buss med podcast är också väldigt bra! (så länge man inte har någon brevid sig så att man kan bre sig lite ;))

   Radera
  2. Jag älskar att SJ:s snabbtåg har börjat köra mellan Malmö och Göteborg igen, de breda sätena är som gjorda för att breda ut en stickning på!

   Radera
  3. Åh, det låter ju bra! Då kanske jag ska kolla en extra gång på att åka tåg istället för Swebuss nästa gång det bär av till Skåne. Jag åkte ner ikväll, och stickade heeela vägen :) Bor du i Göteborg?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg