lördag 28 december 2013

Grey Matter Cardigan

En kofta som jag stickade klart för ett bra tag sedan och som jag använt flitigt sedan den blev klar är min nya kofta Grey Matter Cardigan.

 Grey Matter är stickad i Viking of Norways Eco-Ull, stickad på stickor 6 mm och det gick åt cirka 5 nystan till min kofta.
Den går strax över höften vilket gör att den verkligen är en gosig kofta att krypa in i och värma sig med.


Designen är enkel, med det där lilla extra.
Stickad uppifrån och ner, påbörjad med en provisorisk uppläggning som sedan blir en icord-avmaskning. Det är de små detaljerna som gör det och i det här fallet är det aviga och vridna maskor som pryder ryggen och båda sidorna av knappslån som ger koftan det där lilla extra.

 Koftan är lite lätt A-formad men ger ändå en smickrande midja. Armarna är ganska tighta, vilket jag tycker passar bra på en kofta en tjockare garn eftersom det inte blir klumpigt när man bär den under en jacka.


Grey Matter Cardigan är en kofta som passar lika skönt under en tjockare jacka på vintern, på egen hand under höstens första dagar eller under en tunn vårjacka när det börjar knoppas på träden.

Koftan ska alldeles snart börja teststickas, så är du sugen på att teststicka - lämna då en kommentar här eller skriv ett PM till mig på ravelry där jag heter playsweetmusic!

13 kommentarer:

 1. Superfin är den! God fortsättning! /Blenda

  SvaraRadera
 2. Verkligen snygg. Teststickning är inget för mej, jag blir bara stressad och tappar sticklusten. Däremot ser jag fram emot att kunna köpa mönstret :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan vara så, det måste vara något man verkligen tycker är toppenfint och att man vet att man kommer att ha mycket tid. Men du får hålla utkik på bloggen efter publiceringen :)

   Radera
 3. Skulle gärna vilja teststicka din fina kofta ifall mönstret är på svenska. Har aldrig stickat engelska mönster nämligen. Mvh Veronica
  virre.orust@telia.com

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Törs inte mig på en teststickning just nu, men håller absolut utkik efter när det finns för inköp. Då slår jag till :-)
  // Bellis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ut på bloggen så snart mönstret finns tillgängligt :)

   Radera
 5. Vilken fin kofta! har suttit o letat någon ullkofta med det där.. fick nämligen 10 handgjorda träknappar i julklapp som ju kräver något sådant här! Mycket snygg! Vet inte vad som krävs för att teststicka?
  lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt och lyxigt med handgjorda träknappar! För att teststicka behöver du ha ett konto på ravelry och bli medlem i gruppen "Free Pattern Testers", där letar du upp tråden Grey Matter Cardigan och anmäler ditt intresse för att teststicka :) Har du inte ett ravelrykonto så hör av dig så kan vi lösa det på annat sätt :)

   Radera
  2. Har varit inne o kollat.. men jag väntar tills du gjort färdigt mönstret, tack ändå,
   Lotta

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg