tisdag 27 augusti 2013

Handspun Holyness

Äntligen är min handspunna kofta färdig!

Jag började sticka den i april och nu är den färdig. Den har legat på is ganska länge, efter att jag stickat klart midjepartiet. Dels var den väldigt varmt att sticka på under sommaren och dels visste jag inte hur jag ville att fortsättningen skulle se ut. Det kändes därför bättre att vänta tills jag visste precis hur jag ville ha den..och tills vädret var lite svalare!

 Koftan är stickad uppifrån och ner och är blockrandig i fyra olika delar. 
Det gick åt nästan 500 gram garn, det är lite olika blandningar - merino/silke, Polwarth och BFL. Det ger de olika partierna sitt alldeles egna uttryck vad gäller glans, hur det fyller och luddighet.

 Koftan är rejält insvängd i midjan, genom minskningar i båda sidorna. Efter midjan ökade jag jämnt över varvet i två omgångar för att få den fint utsvängd.
Ärmarna är stickade lite extra långa, koftan är så härligt varm och tjock att den passar att ha istället för kofta nu när det börjar bli höstsvlat. Då tycker jag det är skönt när mudden går en bra bit över handleden.

Knappkanten är stickad i samma garn som mudden på ärmarna och kroppen - som är det sista partiet.
Knapparna är köpte på Julia's i Antwerpen och är pärlemoknappar som är överdragna med ett rött lager färg som är lätt transparant och som ger knapparna ett matthet och skön känsla.


11 kommentarer:

 1. Jättesnygg kofta, fin passform och härliga färger!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig kofta. Så fiina färger!

  SvaraRadera
 3. Jättefin!
  Och härligt med så långa ärmar!
  *mys*

  SvaraRadera
 4. Helt underbar kofta! Jag blir så inspirerad av att den är egenspunnen och tänker att jag kanske också kan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl klart du kan, du spinner superfina garner :) Det svåra är väl att få ihop tillräckligt mycket i jämn tjocklek, men det fixar du säkert!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg