torsdag 9 mars 2017

Stone City Ruin Park of Nanjing

När vi hade suttit och knappat in data i SPSS i flera timmar så kände vi att vi behövde komma ut och röra oss och njuta lite av vårsolen så vi tog en kik på google maps och upptäckte två parker som bara låg ett stopp bort med tunnelbanan.
Vi tog röda linjen till Hanzhongmen, därifrån gick vi ner till floden och följde den till vi kom till en bit av den gamla stadsmuren. Innanför den låg den ganska nyanlagda parken Stone City Ruin Park of Nanjing. Med det namnet tänkte vi att det kanske var en park som kretsade kring ruiner efter gamla hus eller fästningar som funnits i anslutning till stadsmuren, men icke.

I själva verket var det någon slags park med militärisk inriktning där en till en början kunde njuta av vacker och tyst, skogslik miljö med flera olika stigar att ta. För att sedan kunna titta på stridsflygplan, spela CS live och skjuta prick. Det var verkligen en kontrasternas park. Eftersom det var vardag när vi besökte parken var det dels lite folk och dels var det mest av attraktionerna stängda så det rådde ändå en lugn och behaglig stämning i parken.

Överallt blommar det!
I förgrunden plommonträd och i bakgrunden kamelior. Det är alltid fint att se växter som vi bara kan ha i växthus hemma blommar rikligt i ett mer naturligt habitat när en är utomlands. Kameliablomningen i Palmhuset i Trädgårdsföreningen är ett måste varje vårvinter men i år får jag se dem runt om i Nanjing istället.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg