fredag 10 mars 2017

Fuzimiao

Fuzimiao var i 1500 en konfucianskt lärosäte beläget i Nanjing. Själva templet i sig är inte jättestort och som de flesta tempel vi besökt består det av flera byggnader som ligger på rad med genomgående korridorer, sammankopplade av dekorerade innegårdar. Med templet ligger på ett stort område med färgglatt upplysta gator där det framför allt säljs mat, kläder och turistföremål.
 
För 60 yuan går det att åka båt på kanalen som rinner genom Fuzimiao och inträdet till Konfuciustemplet kostar ca 40 yuan, inträdet till det stora området är gratis.

Summer är en riktig pärla! Inte nog med att hon är världens snällaste och roligaste så är hon också oumbärlig, precis som alla andra av våra lokala guider och vänner, när det kommer till att hjälpa oss läsa på infoskyltar och beställa mat så att vi får prova nya saker hela tiden.

Hamnen där en kunde ta båtarna ut på kanalen var upplyst med lyktor och stora, färgglada drakat på motsatta muren.

Inne på tempelområdet var det massor av ljusdekorationer, vi tror att mycket var kvar efter firandet av det kinesiska nyåret. På dessa lyktor finns alla djuren som representerar de olika åren.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg