onsdag 1 mars 2017

Purpurberget

Vår nya vän Christina tog med oss på en utflykt till Purpurberget, tillsammans med en av hennes kollegor från barnsjukhuset.

  Med sina 449 meter  är Nanjings högsta berg. Det är ett populärt utflyktsmål för både unga och gamla, på helgen brukar det vara riktigt mycket människor som åker dit. I nuläget kan en bara gå och och ned eftersom den gamla liften håller på att bytas ut till en sprillans ny. Det finns flera vägar upp till och ner ifrån toppen. Vägen vi tog upp var halvvägs till toppen bred och stenbelagd, den fick även bilar köra på. Det var en ganska långsam och behaglig lutning. På nedåt vägen tog vi uteslutande trappor och det riktigt brant lutning.

Corydalis blommade frikostigt i backarna på vägen upp, sluttningarna lyste i blått och lila.
Namnet Purpurberget har det fått från stenen som utgör berget som våra vänner sa var lila.

 360 graders utsikt på en nybyggd utsiktsplats på toppen. Nanjing är verkligen en gigantisk stad, det var först här uppe som en förstod hur stort det verkligen här. Det här är utsikten mot den delen av staden som har mest höghus, smogen låg tjock. 

Det är lätt att ta tunnelbana eller buss hit. Eller lätt att åka buss är det kanske inte eftersom stationerna inte står på engelska, men med tunnelbana är det lätt och tog bara ca 20 min från vår lägenhet. Det kostar 2-4 kr för varje resa med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg