söndag 23 augusti 2015

Ottbart

Efter att jag hade stickat ett par Sigbart så blev jag väldigt sugen på att direkt sticka ett par vantar till mig själv.
Valet föll på Otto ifrån Vantar för alla årstider. Men eftersom jag gillar när det är ett mönster på ovansidan av vanten och ett annat mönster över handflatan så kombinerade jag Otto med Sigbart och fick mig således ett par Ottbart.

Garnet är såklart Rauma, ett perfekt garn för flerfärgsstickade vantar! 
Jag stickade min första lettiska fläta (fick repa upp två gånger innan jag riktigt förstod hur den skulle stickas). Lite rester ifrån Sigbart fick vara med i bården som i mönstret går i en avvikande färg. Således blev det här ett par vantar i tre nyanser av blåt = bästa färgen.
  Precis som på Sigbart så ökade jag vart annat istället för vart tredje varv på tummen. Tummen fick också sitt egna, påhittade mönster på utsidan och på insidan - mot handflatan - har den ordinarie Otto-mönster.

Alicia fotograferade vantarna (tack så mycket!) när vi var ute i skogen och plockade blåbär i lördags. Det kändes ganska märkligt att dra på sig tjocka yllevantar när man står i linne och shorts och svettas av att bara finnas till, därför fick mest händerna vara med.
På den här bilden ser man vantarnas riktiga färg lite bättre. Båda färgerna drar mycket mer åt det blågröna hållet än vad det ser ut som på de andra bilder.

Otto är lättstickade, ett roligt mönster med korta flotteringar som gör det lätt att få en slät flerfärgsstickning. Det går jättebra att kombinera med Sigbart, som jag gjorde, eftersom båda mönster går över lika många maskor. Jag tycker att det är finare och ger ett par vantar som är lite mer spännande när det är två olika mönster på ovansida och insida. Framför allt är det roligare att sticka för att det alltid händer något.

Nu funderar jag på vilket par vantar jag ska sticka här näst, jag har två nystan Rauma liggande här hemma för ändamålet...
Vilket är ert favoritmönster från Vantar för alla årstider?

8 kommentarer:

 1. Rolig idé att blanda Sigbart och Otto - fint blev det också! Jag fick boken i julklapp men har ännu inte stickat något ur den. Är förtjust i Astrid, men också flera av halvvantarna. Kanske får det då bli Märta så blir det liksom allt i ett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är ganska många mönster i boken man kan kombinera såhär, bara man väljer de med samma antal maskor, annars får man räkna lite på det. Jag tycker också väldigt mycket om Astrid och Märta, eller jag tycker om alla :p Men kanske får det bli ett par Doris av garnet jag har hemma..

   Radera
 2. Tummen upp för ännu ett par fina vantar. Vad snabb du är på stickorna. Själv har jag längtat ut till blåbärsskogen i veckor nu, men resten av familjen är totalt ointresserade, så det blir nog inga blåbär för mig i år :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tråkigt att du inte fått plockat några blåbär :( Jag är så glad att jag numera bor så nära skogen, ute på landet men ändå i stan :)

   Radera
 3. Vilken fin kombination! Jag gillade nästan tummarna mest av allt, toksnygga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den är som sagt bara freestylad och hur enkel som helst :)

   Radera
 4. Så fin kombinationen blev! Jag gillar Otto sedan tidigare men dina vantar blev kanonfina.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg