onsdag 8 november 2017

Yllebroderi på tofflor från Kavat

I julklapp förra året fick jag ett par ylletofflor från Kavat av min sambo. Han har ett par likadana i en annan färg och var kanske lite trött på att jag alltid lånade hans eftersom jag jämt fryser om fötterna.

Tyvärr fick mina ett hål över lilltån redan i början av hösten. Jag kontaktade Kavat som sa att det var ett fabrikationsfel, att ullen blivit för tunn över ett område. Jag ogillar slit och släng och detta är ett par tofflor som jag annars skulle kunna ha haft väldigt länge. Så jag frågade om de kunde laga dem åt mig, men de trodde inte att de skulle kunna göra det på ett snyggt eller bekvämt sätt. De erbjöd mig ett par nya tofflor som ersättning.

Efter helgens mycket inspirerande kurs i fritt yllebroderi hos Emma Ihl (stygnen på instagram) beslöt jag mig för att ta lagandet i egna händer.

Jag brodera symbolen för the deathly hallows (från Harry Potter) på en bit handfärgad, blå vadmal, som jag broderade fast på en bit rosa vadmal. Sen broderade jag ytterligare några dekorationssömmar, bland annat franska knutar, innan jag klippte ut och sydde på lappen på mina tofflor.
Det blev hur bra som helst och jag är supernöjd. Både för att det blev så fint och för att tofflorna nu kommer att hålla i några år till och att jag kunde bespara miljön belastningen av ett par nya.

2 kommentarer:

  1. Vad tråkigt att tofflorna gick i sönder så snart, men de fick ju en väldigt snygg lagning istället :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var tråkigt, men nu vill jag nästan "laga" den andra sockan också bara för att det blev så fint! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg