torsdag 27 december 2012

Bilduppdatering

Just nu regnar det, det verkar som att regnsasaongen inte vet att den ar over annu. Det verkar ocksa som att varje gang det ar fint vader och vi bestammer oss for att aka till poolen sa borjar det regna.
Men det ar en dag imorgon ocksa och da ska vi ta manniksorna som bor pa hemmet for handikappade pa en tripp till templet och den botaniska tradgarden i Kandy, sa det far hellre regna idag an imorogon!

Har kommer i vart fall en bilduppdatering fran vad jag har haft for mig de senaste dagarna!

 Sashi bubba som aldrig missar ett tillfalle att bli fotograferad, den har bilden ar fran Kellys sista dag

Sashi har lagt beslag pa Sings kamera och domderar sin kompisar hur de ska sta sa att hon kan fotografera dem 

Minns inte namnet pa den har ettariga raringen men hennes mamma hor som alla andra manniskor som ar pa Safari pa ett eller annat satt till familjen 

Rasidu pa den stora soptunnemalardagen, han tog det hela mycket seriost och malade sitt allra basta precis som de andra barnen. Jag hade forvantat mig mera konst av den abstrakta sorten eftersom barnen inte ar sa gamla, men det var blommor, hus, faglar med fagelbon och andra fina bilder som malades pa tunnorna 

Papa med sin frukt och Sings Win, win,. win skylt 

 Lakmal, en av Nonas tre mahouter som tar en powernap i hettan

 En gronsaksplantskola som vi besokte som ligger nara Pinnawala. Vi akte dit for att fa lite insidertips pa vad vi kan odla, vad som kan direktsas och vad som behover forkultiveras. Hade det varit hemma i Sverige hade jag haft alla svaren men har vet jag inte alls hur det fungerar.

 Tillsammans med kvinnan som hjalpte mig med alla fragar jag hade, hon ar utbildad agronom och var mycket kunnig och hjalpsam.

 Olika sorters bananer i en fruktbutik. De roda ar de dyraste men jag tycker att de svarta bananerna och de sa kallad sockerbananerna ar de godaste!

 Jag och Lakmal ger Nona lite spabehandling i floden. Vi skrubbar henne med kokosnotsskal och skoljer henne med vatten. I det vilda skulle hon gatt och skrubbat sig mot trad for att bli av med irriterande insekter eller klada, men domestiserade elefanter har oftast inte den mojligheten sa vi for hjalpa till.

 Medan Nona fick sin spabehandling fick aven vi var - floden ar namligen full med de sma fiskar som gillar att ata doda hudceller fran ens fotter. Det ar okej nar de kakar pa fotterna men nar man star i djupare vatten och de tar en tugga av ens knaveck ar det mindre skont!

 Kumari blev skrubbad samtidigt av sin mahout, det ar rorande att se vilket band elefanterna har med sina mahouter. Han skrubbar varje centimeter av hennes kropp, skjoljer henne standigt och man ser hur mycket hon uppskattar det.

Min midnightsnack pa juldagen som jag firade i Colombo med Nick, Ann som ar grundaren av Leo Projects, Simon som ar coordinator av projekten pa Sri Lanka samt nagra av deras vanner.

Nu ska jag ga i sang innan jag blir helt uppaten av mygg och andra kryp!


1 kommentar:

  1. Ser helt fantastiskt ut! Skoj att man får dela dina upplevelser!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populära inlägg